3 Ekim 2013 Perşembe

Kesme Çorbası



Malzemeler

Bitlis köftelerini haşladığımız suyu kullanıyoruz (yada 5 bardak et suyu)
1 barak yeşil mercimek
1,5 bardak erişte
nane tuz
1 kaşık salça
bir miktar yağ

Kıtır hamur için
1 fincan su
2fincan yağ
tuz
aldığı kadar un

Yapılışı

Suda yeşil mercimeği haşlayıp daha sonra erişteyi ekleyip kaynatıyoruz tavada salça yağ ve naneyi sos yapıp çorbaya ekliyoruz.  Kıtır hamuru yoğurup kalem gibi rulo yapıp küçük küçük kesip yağda kızartıyoruz ve çorbayı sevis yapıp üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...

18 yorum:

  1. çok ilginç bir çorba tarifi.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. İştah açıcı görünüyor;)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık süper görünüyor (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
  4. merhaba kesme ler çok güzel görünüyor .takibe aldım. bana da bekleirm bYE

    YanıtlaSil
  5. Çok severim bu tarz çorbaları, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. merhaba :) Esrarı Harabe adlı blıguma hoşgeldin..Ben de seni izlemeye aldım..Çok samimi bir blogun var ;) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim bendende sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Artık bloğunuzun takipçisiyim.banada beklerim .amediam.blogspot.com sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli görünüyor..güzel blog banada beklerim. www.gecekiyafeti.com.Ayrıca bumerang ödülleri en uzman blog kategorisinde adayım bloğumu beğendiysen desteklemek istersen aşağıdaki linkten ücretsiz oy verebilirsin. Destek olursan çok sevinirim. http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/43355.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizi izlemeye aldım. Blogunuzu çok beğendim. Bumerang'da oy verdim.Hayırlı olur inşallah.

      Sil