Hayatımda ilk kez kaz yedim. Aynı kırmız et gibi tadı var. Kazı kesmeden 10 gün önce kümese kapatıp dinlendiriyorlarmış ki lezzetli olsun diye ilginç geldi bana. Kazı düdüklü tencerede haşladıktan sonra tepsiye dizip fırınlıyoruz aynı tavuk gibi biz birde bulgur pilavı yaptık, öyle yeniliyormuş bulgur pilavıyla daha iyi oluyormuş kaz. Kaz kaz kaz derken;
Kazlarla ilgilide bir hayli değim varmış.
- Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür
- Kaz gibi yolmak
- Kaz kafalı
- Kazı koz anlamak
- Kazın ayağı öyle değil
- Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez
- Bu günün tavuğu yarının kazından iyidir
- Kaz kazla, daz dazla, kel tavuk kel horozla
afiet olsun bakalım
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silellerinize sağlık. sanırım hic kaz yemedim
YanıtlaSilTeşekkür ederim, benimde ilk oldu:)
Silson deyime bayıldım.hiç duymamıştım.kazı eskiden kümeslerde besiye çekerlermiş.rahmetli anneannem anlatırdı.gece kalkıp beslerlermiş,yağlanması için.sonra köylüye davet verip banduma yaparlarmış.bir keresinde iş yoğunluğundan kesemedikleri için kaz kümeste çatlamış.sabahleyin sırtının üstüne gelmiş,ölü halde bulmuşlar.hem üzüldüm hemde çok gülmüştüm.sizede afiyet olsun.elinize sağlık.
YanıtlaSilKaza bende üzüldüm, çok teşekkür ederim sevgilerle:)
Silbende bir kaç yedim.karslı arkadaşım vardı .annesi çok yapardı.lezzetli olıuyordu.ama kendim denemedim hiç.çok güzel görünüyor.neyseki tokum:)ve en çok kaz kafalıyı kullandım galiba:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim bende kazın ayağı öyle değil'i kullanmışımdır en çok sevgiler:)
Silben bayılırım çünkü karslıyım ve memleketten geldikce yapar yeriz :)ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sağol:)
Sil