3 Ekim 2013 Perşembe
Bitlis Köftesi
Malzemeler
1 kilo yağsız dana kıyma (2 kere çekilmiş olacak)
1 su bardağı ince bulgur
200gr iç yağ
1 adetkuru soğan
tuz, karabiber
2 yumurta
1bardak su
Yapılışı
Bulgur ile kıymayı su ekleyerek yoğuruyoruz, kıvama gelince iç yağına baharat tuz ve soğanı ekleyip kıymayı yuvarlayıp fincan gibi yapıp iç yağını koyuyoruz ve kapatıyoruz. Tencerede suyu kaynatıp köfteleri 15 dakika kadar haşlıyoruz. Haşladığımız köfteleri yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Afiyet olsun...
Haşlama suyunu dökmeyip kesme çorbası yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
buda hoş bir tarifmiş.elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler sağolun.
SilEllerine sağlık ne kadar leziz görünüyor :) (◡‿◡✿)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...
Siliçli köfte tarzı ama sadece soğanla iç yağı nasıl olur bilemedim..denemek lazım..yinede emek var yapımda ve anlatımda elinize sağlık farklı bir tarıf...
YanıtlaSiliçli köfteye benziyor, köfte suda kaynayınca yağın bir kısmı zaten eriyor suya karışıyor soğanlarda güzel bir tat veriyor.Teşekkür ederim.
Sil