3 Ekim 2013 Perşembe

Bitlis Köftesi




Malzemeler

1 kilo yağsız dana kıyma (2 kere çekilmiş olacak)
1 su bardağı ince bulgur
200gr iç yağ
1 adetkuru soğan
tuz, karabiber
2 yumurta
1bardak su

Yapılışı
Bulgur ile kıymayı su ekleyerek yoğuruyoruz, kıvama gelince  iç yağına baharat tuz ve soğanı ekleyip kıymayı yuvarlayıp  fincan gibi yapıp iç yağını koyuyoruz ve  kapatıyoruz. Tencerede suyu kaynatıp köfteleri 15 dakika kadar haşlıyoruz. Haşladığımız köfteleri yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Afiyet olsun...

Haşlama suyunu dökmeyip kesme çorbası yapıyoruz.

6 yorum:

  1. buda hoş bir tarifmiş.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ne kadar leziz görünüyor :) (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
  3. içli köfte tarzı ama sadece soğanla iç yağı nasıl olur bilemedim..denemek lazım..yinede emek var yapımda ve anlatımda elinize sağlık farklı bir tarıf...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içli köfteye benziyor, köfte suda kaynayınca yağın bir kısmı zaten eriyor suya karışıyor soğanlarda güzel bir tat veriyor.Teşekkür ederim.

      Sil