Malzemeler:
- 1 kg ince patlıcan
- 5-6 adet küçük boy biber
- 7-8 adet domates
- 8-10 diş sarımsak
- kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarını alacalı bir şekilde soyun, eğer uzunsa patlıcanları, ikiye bölün. Patlıcanı elinizde dik tutun, bıçakla döndürerek derin çizin. Zeytinyağında döndürerek hafifçe kızartın Kızarmış patlıcanları yayvan bir tencereye sıralayın. Ardından bütün haldeki biberleri ve soyulmuş sarımsakları kısa süre kızartıp, patlıcanların üzerine alın. Kabukları soyulmuş, doğranmış domatesleri tencerenin en üstüne dökün. Kızartma yağından biraz ekleyin.1 çay bardağı ılık suyu ve tuzunu ilave ederek, kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( Aslında çığırtma tavası olarak kara kız denilen tava kullanılır ama olmayınca tencerede yaptım). üzerine yoğurt yanınada kuru soğan harika gider. Afiyet olsun. Sevgilerle...
Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgilerle...
SilOf yarabbim, nasıl güzel gözüküyor akşamın bu saatinde, patlıcan ve domates kardeş mi acaba, en fazla kuzendirler, ondan daha uzak olamazlar kesinlikle, çok yakışıyorlar birbirlerine, e sarımsak desen o da domatesin en yakın yareni :))
YanıtlaSilSevgiler, ellerine sağlık ;)
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim.
SilBayılırım çığırtmaya kurtarıcıdır o.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBenim en büyük kurtarıcım. Teşekkürler hoş geldiniz.
SilMerhaba :)
YanıtlaSilMerhaba hoş geldiniz. Bende size geldim.
SilHiç duymamıştım, sayenizde bugün yeni bir şey daha öğrendim, kolay görünüyor ilk fırsatta deniycem, ellerinize sağlık, sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim hem kolay hem lezzetli sevgilerr:)
Sil