24 Ekim 2013 Perşembe
Kırma Baklava
Malzemeler
1 Bardak süt
Yarım su bardağı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım limon(Şerbet için)
Aldığı kadar un
1paket margarin (üzeri için)
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı
Malzemeleri bir kapta yumuşak hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Nişasta ile ince olacak şekilde açıyoruz. İçerisine ceviz serpip yufkayı ikiye bölüp oklava ile sarıp büzüp oklavayı hamurdan çıkarıyoruz. Küçük parçalar halinde kesip üzerine 1 paket margarin ve 1çay bardağı sıvı yağ döküp fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Şerbeti kaynattıktan sonra biri sıcak diğeri soğuk olacak şekilde( bence baklava soğuk şerbet sıcak) şerbetliyoruz. Tabiki bunu ben tek başıma yapmadım 3 kişiydik:) daha o kadar marifetli değilim: ) Afiyet olsun......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ufff yaaa...Ben şu yufka açma işinden hep kaçıyorum. İnce dedin mi açarken parçalarım diye korkuyorum. Bu hazır baklavalık yufkayla falan olmaz mı:))
YanıtlaSilArada bir bende parçalıyorum, olur ama açma yufkaya benzer mi hiçç::)
SilEv baklavası gibi yok.harika görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler bencede ev baklavası...
SilEllerinize sağlık Nefis olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler görüşmek dileğiyle..
SilEv baklavası bambaşka ama yapması da zor olmalı, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgilerimle
teşekkürler evet baya bir zor oluyor ama yemesi harika:) sevgiler.
SilBir misafirliğim esnasında ikram edilmişti, görüntü açıksından değişik gelmişti bana. Baklava deyince tabi dilimi geliyor aklıma, tarifinizi not aldım. Elinize sağlık çok iç açıcı görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler sağolun, görüntü değişik geliyor ilk anda ama tadı harika...
YanıtlaSil