24 Ekim 2013 Perşembe

Kırma Baklava





Malzemeler 
1 Bardak süt
Yarım su bardağı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım limon(Şerbet için)
Aldığı kadar un
1paket margarin (üzeri için)

Şerbeti için 
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı
Malzemeleri bir kapta yumuşak hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Nişasta ile ince olacak şekilde açıyoruz. İçerisine ceviz serpip yufkayı ikiye bölüp oklava ile sarıp büzüp oklavayı hamurdan çıkarıyoruz. Küçük parçalar halinde kesip üzerine 1 paket margarin ve 1çay bardağı sıvı yağ döküp fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Şerbeti kaynattıktan sonra biri sıcak diğeri soğuk olacak şekilde( bence baklava soğuk şerbet sıcak) şerbetliyoruz. Tabiki bunu ben tek başıma yapmadım 3 kişiydik:) daha o kadar marifetli değilim: ) Afiyet olsun......

10 yorum:

  1. Ufff yaaa...Ben şu yufka açma işinden hep kaçıyorum. İnce dedin mi açarken parçalarım diye korkuyorum. Bu hazır baklavalık yufkayla falan olmaz mı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir bende parçalıyorum, olur ama açma yufkaya benzer mi hiçç::)

      Sil
  2. Ev baklavası gibi yok.harika görünüyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Nefis olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ev baklavası bambaşka ama yapması da zor olmalı, ellerinize sağlık :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler evet baya bir zor oluyor ama yemesi harika:) sevgiler.

      Sil
  5. Bir misafirliğim esnasında ikram edilmişti, görüntü açıksından değişik gelmişti bana. Baklava deyince tabi dilimi geliyor aklıma, tarifinizi not aldım. Elinize sağlık çok iç açıcı görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler sağolun, görüntü değişik geliyor ilk anda ama tadı harika...

    YanıtlaSil