29 Mayıs 2014 Perşembe

Lanet Olsun İçimdeki Hayvan Sevgisine (Kuduz)

Merhaba;

Hani  bana, süpriz  video hazırlayan  Kader arkadaşım var ya, eğer onunla birlikteyseniz, ya sizin başınıza yada onun başına yüzde seksen bir iş gelecek demektir.Vukuatsız günü yok gibi desem abartmış olmam. Ki genelde öyle olur, denenmiştir.  Seneee, geçen seneee Ramazan ayı, Kader ile bahçede oturuyoruz. Birden dışarıdan  acı acı yavru bir köpek bağırması, kıyamadık çıktık sokağa, karşı dükkandaki abla hemen bize"ben gördüm motosiklet  çarptı arkasına bile bakmadan gitti, köpecik de  arabanın altına kaçtı " dedi. İçimden motosikletliye neler dedim tahmin etmişsinizdir. Operasyonu başlattık hemen, elimize fırça sapı alıp hayvanı çıkarmaya çalışıyoruz,  korkmuş olacak ki bir yandan bağırıyor bir yandan kaçıyor. Etraf kalabalıklaştı seyircimiz çok. Arabanın tekerleğinin yanına doğru geldi ben bir hamle ile arabanın altına girdim ensesinden yakaladığım an oda bileğimi öyle bir ısırdı. Ne o beni bırakıyor, ne ben onu. Zor zahmet çıktık arabanın altından, hemen ileride veterinere götürdük. Benim koldan kanlar akmaya başladı, baya kötü ısırmış. Baytar; "sakın bırakma iğne yapayım", diyor.  Benden başka da kimse tutmuyor köpeği. İğne oldu biraz sakinledi. Köpekte bir şey yok sağlıklı sadece korkmuş ve canı yanmış.Operasyon tamam. Ondan sonra olay bana döndü hadi hastaneye gidelim, yok gitmem, yok gidicez. Zorla hastaneye götürdüler neymiş, kudurursammış Kader'e "önce seni ısırır kuduz ederim:)), abartmayın bir şey yok, yapmayın ben oruçluyum bak gidecek oruç", her Türk gibi bana bir şey olmaz diyorum:)  nafile. Doktora diyorum akşam geleyim iftardan sonra, adam aksi olmaz diyor. Hemen yapılsa daha iyiymiş. 5 dozmuş, haftada bir tane, artık akşamları yaptırdım iğneyi, tabi bu arada benimle alay etmeler başladı su gösterenler, arada bir iyi misin? kudurmuyorsun değil mi? :))) soruları. Kader'e uzun bir süre görüşmeyelim, senin yüzünden oldu demeler, kızmalar, oralara pek girmeyeyim, Garibim Kader çekti kaprisimi. Tabi bu aşı olayı ilk değil daha öncede çocukken kuduz aşısı olmuştum yine köpek ısırmıştı. O zaman iğneler göbekten yapılıyordu. İlk gün gittim aşıya korktum,  ikinci gün gitmedim, üçüncü gün polis gelip zorla götürmüştü beni, çocukluk işte. Ama hayvanları seviyorum ben. Neyse bir yıl sonra ben bunu niye yazıyorum.Geçen gün telefonum çaldı açtım.

Bayan: iyi günler Mehlika Akgün'le mi görüşüyorum
Ben: Buyurun benim
Bayan: Ben, Halk Sağlığı Merkezinden arıyorum
Ben : Evet
Bayan: Şu..... tarihte, ısırılma vakası geçirmişsiniz, kuduz aşılarınızın hepsini oldunuz mu?
Ben : Bana niye soruyorsunuz sizde yok mu?
Bayan: Teyit için hanımefendi, dosya kontrolü,  bu zaman boyunca başka hayvan tarafından ısırıldınız mı? aşı 1 yıl koruyor. Aşı kartınızı 2 yıl saklayın lütfen..(Kadın benim arıza olduğumu anladı herhalde:)))
Ben: Hayır ısırmadı, evet hepsini oldum ve aşağı yukarı  bu bir yıl önceydi, zaten o zaman aramıştınız.Aşı kartı duruyor.
Bayan: Güncelleme için, teşekkürler iyi günler.
Ben:  iyi günler. (işleri yok herhalde)

Vallahi ne diyeyim sağlık sistemi çok iyi işliyor baksanıza. Bir yıl önceki aşı için arıyorlar. Biz de günahlarını mı? alıyoruz ne:))))

8 yorum:

  1. hahah çok güldüm vallahi. geçmiş olsun bu arada :)
    bende lise 2 mi 3 mi tam hatırlamıyorum kayserinin köyünde yaşıyoruz ( şu an istanbuldayım o ayrı) servisten indim eve gideceğim oturduğumuz yerde kimseler yok harman yeri çünkü. başıboş köpek çok olur orda bir baktım bana doğru köpek geliyor bende kaçmaya başladım o esnada ben kaçarken köpek kolumdan yakaladı ve ısırdı formamın gömleği yırtıldı korkudan ağladım eve gittim baktım evde kimse yok kapı kilitli annemler tarlaya gitmiş ben hala salya sümük ağlıyorum korkudan. Amcamın oğlu geldi babamı aradı sonra babam geldi hastaneye götürdü aşı oldum :) köpek babamın kuzeninin oğlunun çoban köpeğiymiş :D o gün bu gündür köpeklere karşı fobim var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun canım. Benim için diyorlardı artık hayvanları sevmez diye ama olmadı. Köpekler hisli hayvanlardır çok köpek baktığım için biraz anlarım korktuğun zaman anlarlar senin korktuğunu anlamış üstüne gelmiş galiba:))

      Sil
  2. :)) bir ara bizim ordaki doktor da babama takmıştı,ikide bir haber yolluyordu gelsinde bilgilerini güncelleyelim diye :) pek bir düşkün oldular hastalarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen Aile Hekimimize gittim. En sevdiğim hastam sensin diyerek başladı söze, neden dedim yılda bir hasta oluyorsun, seviyorum seni dedi :)))

      Sil
  3. Bazen can kurtarmanın sonuçları böyle oluyor. Videoyu izlemeye çalıştım ama ses çok boğuluyordu. Tam anlaşılmıyordu anlatılanlar o yüzden tamamlanamadı. Ama aranızda ki detin bağ belli oluyor :)))
    Geçmiş de olsa geçmiş olsun :)))
    Sevgilerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar kuduz aşısı olacağımı bilsem, gene yaparım. O acı bağırmaya kulak tıkayamam. Teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  4. Seni "yardimsever"liginden oturu kutluyorum. Ayrica videoyu izledim butun arkadaslarin ne guzel seyler soyluyor seninle ilgili, gozlerim doldu. Mehlika'cigim ben olsam aynisini yapardim o yavrucaga, ama igneden korktugum icin kuduz olabilirdim ben. Sevgiyle yasa ve o guzel yuregin hep hayvansever kalsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bakalım ömrüm boyunca daha ne kadar kuduz aşısı olucam:))) inşallah bu son olur.

      Sil