26 Mayıs 2014 Pazartesi

Haşereler

Bu sabah zor kalkıyorum, hafif bir kırgınlık var üzerimde. Boğazım ağrıyor yutkunamıyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. İşe gitmek için evden çıkıyor, iş yerine gelince kendimi daha kötü hissediyorum. Temizlik başlıyor, abladan şöyle bir yaygara Mehlika koş duvarda bir şey var. Ben gayet sakin ha zannedersem yavru bir çıyan abla mühim değil, arı da var bak perdede diyorum. Kendi kendine söyleniyor, ilaçlat odanı, hiç korkmuyor, tuhaf diyor o da anladı benim biraz tuhaf  olduğumu, çocukluktan beri korkmam böceklerden, haşerelerden, yakalamam için beni çağırırlardı. Ayyyyyyyyy böcek Mehlika koooşş at şunu. Seviyorum onları hele yerde ters dönmüşlerse, nerde olursam olayım çeviririm hemen, onlarında yaşamaya hakkı var, onlar olmasa biz olmayız. Günlük hayatımda deyimleri çok kullanırım, çocukluktan kalmadır bu, arı deliğine çokmak sokmak deyimini gerçekleştirmiştim. 5 arı beni kovalamıştı,  nasıl kaçıyorum, sonunda üç tanesi şişledi beni üzerine bir de evde dayak, o zamandan beri deyimler hayatımda. Köyde ağbeğimle yılan görmüştük çocukken öyle izlemiştim yılanı, taşların altında akrep arardık, beni değil ama ağbeğimi akrep sokmuştu, incir ağacından düşmek deyimini de yerine getirmişliğim vardır. İncir ağacının dallarının sizi taşıyacağını düşünürsünüz,  maalesef taşımaz kırılıveririr, sizde iflah olmazsınız.



7 yorum:

  1. Ahh, biraz tuhaf şeyler sanki böcek, haşere..Ben de dokunamam hatta görünce de pek hoş hissettiğimi söyleyemem. Tebrik etmek lazım seni :))
    Merak ettim, akrep sokunca ne yaptınız, zehiri çok güçlü diye biliyorum?
    Akrep ve yılan görmedim hiç, umarım görmemeye devam ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler; tabi korkudan babaya söyleyemiyoruz çünkü yaramazlıklar çok, ama mecbur kaldık, hastaneye gittik. iğne atıldı, ayağı baya bir şişti sonra geçti. Umarım görmezsiniz. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Öyle aman aman hic korkmadim böceklerden, ama sevdigim veya acidigimda hic olmadi, bazen günah olmasin diye disari cikartirdim, bazende üstüme sicramasinlar diye indirirdim, bazende katil olurdum... :( ama ilk karedeki cok igrencmis yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Foto da tam foto yani efendim! :)

    Mehlika Hanım, ilk bölümü beğenmenize çok sevindim, yorumlarınız değerli, devamı yarın ya da öbür gün. Haftada iki gün yani arkası yarın. :)

    YanıtlaSil
  4. Onlarında yaşamaya hakkı var, çok haklısın. Korkuyorsak bile öldürmemek lazım onları :)

    YanıtlaSil