15 Nisan 2014 Salı

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali


Kürk Mantolu Madonna hep okumak isteyip bir türlü okuyamadığım kitaptı, ayrıca iyi ki okudum  dediğim kitaplardan biri oldu. Bence muhakkak okunulması gereken kitap okurken çok duygulandım. Kitabın arka kapak yazısı şöyle;

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır , fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor; rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum ' Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum."

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz.

Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına(?) dair, yanıtlanması zor zorular soruyor.

10 yorum:

  1. ön yargılar, anlamadan dinlemeden karar vermemeyi anlatan harika bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım haklısın çok iyi anlatıyor hemde :)

      Sil
  2. Merak ettim şimdi :)
    Bu arada mimledim seni yapmak istersen tabi :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitap tavsiye ederim. Tabi ki mimi seve seve cevaplarım sevgiler..

      Sil
  3. Okunacaklar listemde yerini aldi bile. Bu arada Maroon'da moderator oldun ve ben sana kelebekli bir kart gonderdim bir ara bakarsan sevinirim. Orda tebrik etmistim burdan da edeyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bende merak ettim o yüzden not aldım.teşekkürler..

    YanıtlaSil