10 Haziran 2014 Salı

Sekizinci Henry

Sekizinci Henry ismini bir yerlerde duymuşsunuzdur. Sekizinci Henry İngiltere Kralıdır. Abisi ölünce tahta geçmiştir ve abisinin karısı Catherine ile evlenmiştir. Henry'nin altı eşi olmuştur.Evlilikleri ile anılır. Anne Boleyn'e olan aşkının da etkisiyle Catherine'in erkek çocuk doğuramamasını evliliklerinin lanetli ve geçersiz olduğuna bağlayarak evliliklerini bitirmek istedi. Fakat, Catherine'nin yeğeni İspanya İmparatoru V. Karl veya Şarlkent, Henry'nin bu isteğine şiddetle karşı çıktı. Yaklaşık altı yıl boyunca boşanmak için uğraşan Henry, İngiliz Reformu ile Anglikanizm kilisesini kurdu ve Henry sevgilisi için yeni bir din icat etti, ilk evliliğinin geçersiz olduğunu söyledi. Sevgilsi uğruna tüm ülkenin dinini değiştirip yıllarca bitmeyecek kanlı bir din savaşı başlattı. Anne ile evlendiler ve evlilikleri 3 yıl sürdü, dana sonra kadınlar arasındaki savaşı kazanan Annenin güzelim başını vurdurdu. Neden mi? Anne , kardeşi Rochford Vikontu George Boleyn'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyle zina, vatan hainliği ve ensest ilişki suçları nedeniyle tutuklanarak yargılandı. Yargılandığı tüm bu konularda aleyhinde yeterince delil olmadığı halde yine de idam cezasına çarptırıldı  Londra Kulesi'nde idam edildi. Uğrunda insanların dinlerini bile değişttirdiği kadına acımadan idam ettirmiş  Henry Anne'nin idamından 10 gün sonra evlendi. Bu eşi Prens Edward'ı doğurduktan on iki gün sonra öldü. Henry daha sonra güzel başını vurdurduğu Anne'nin yeğeni ile evlendi. Kendisinden otuz yaş küçük olan Catherine Howard ile iki yıl evli kaldıktan sonra, zina yapma nedeniyle  Anne'nin yeğeni Catherine'i tutukladı ve yargılamadan idam etti. Henry bir yıl sonra Catherine Parr ile evlendi ve ölümüne kadar Catherine ile evli kaldı. Henry'ye ne demeli kadınları sevmiş sevmiş, hoop bir suçlamayla kafalarını vurdurmuş pes vallahi, ne adamlar yaşamış bu dünyada...

8 yorum:

  1. Ay bi de tipine bak ya :)
    Bu kadar kadına hele de Anne'ye yazık olmuş resmen. .
    Bir kadın için din yarat sonra anlamadan dinlemeden öldür..

    YanıtlaSil
  2. avrupalılar kendi kirli sicillerine bakmadan bizim ilim irfan sahibi padişahlarımızı tertemiz ecdadımızı etkili bir şekilde karalayıp ve lekeleyip toplumları kandırıyorlar. böyle kadın düşkünü ve sadist bir padişahımız hiç olmadı bizim. ömürleri cephelerde geçti hep, zalim haçlılarla uğraştılar nur içinde yatsınlar. gerçekleri gösteren güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler Mehlika hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız size katılmamak mümkün değil, adam din değiştirtmiş bir kadın uğruna halkına.

      Sil
  3. Uzun zaman once hayatlariyla ilgili bur film Izlemistim, Osmanli'daki entrikalari aratmiyordu, Aman Allah'im dedirttiydi bana. Gucunu pislige kullananlardanmis Henry amca.

    YanıtlaSil
  4. tipsiz adam onunda başını vurdurmalılarmış.geçen yıl catherininanın hayat hikayesini yazan iki farklı roman okumuştum.ne entrika ve vahşetler yaşanmış.bu ingilizler hem çok pisler hemde göründüklerinden daha vahşi.yılda bir kez yıkanıyorlar (ki romanda da yazıyordu sonra araştırdım) o da mayıs ayında.böylece hazirana kadar kendilerini toparlayıp hasta falan olmamayı başarıyorlarmış.pes!

    YanıtlaSil