3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve su, içi için 1 adet kuru soğan biraz maydanoz (maydanoz ayrı bir tat veriyor bayılıyorum)ve yarım kilodan az kıyma.
Hamuru yoğuruyoruz biraz hamurumuz sert olacak biraz kalın açtıktan sonra kare kare kesiyoruz daha sonra iç harcımızdan koyup dört köşesini birleştiryoruz ve kaynayan suda haşlıyoruz üzerine salça yağ sosunu hazırlayıp ve sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz afiyet olsun.......
bende bayılırım mantıya:)biz yaparken önce fırınlıyoruz sonra kaynatıyoruz.o fırından çıkmış halini bile yiyorum o derece:)eline sağlık çok lezzetli duruyor...olsa da yesek:)
YanıtlaSilgerçekten çok nefis oluyor, fırınlanmış halide süper oluyor mantının her türlüsünü yerim. Gerçekten olsada yesek....
Silher gün yesem bımam o kadar severim nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKesinlikle bende bayılıyorum mantıya oofff akşam yiyeceğiz inşallah..
Silmantıya bayılırım elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sağol canım...sevgilerrr...
Sil