25 Şubat 2014 Salı

Mantı

Mantı en sevdiğim yemek desem yalan söylemiş olmam neredeyse haftada bir yeriz. Oğlumda bayılır anasına çekmiş. Tabi yapması zahmetli ama yemesi harika....

 3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve su, içi için 1 adet kuru soğan biraz maydanoz (maydanoz ayrı bir tat veriyor bayılıyorum)ve  yarım kilodan az kıyma.
 Hamuru yoğuruyoruz biraz hamurumuz sert olacak biraz kalın açtıktan sonra kare kare kesiyoruz daha sonra iç harcımızdan koyup dört köşesini birleştiryoruz ve kaynayan suda haşlıyoruz üzerine salça  yağ sosunu hazırlayıp ve sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz afiyet olsun.......





6 yorum:

  1. bende bayılırım mantıya:)biz yaparken önce fırınlıyoruz sonra kaynatıyoruz.o fırından çıkmış halini bile yiyorum o derece:)eline sağlık çok lezzetli duruyor...olsa da yesek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok nefis oluyor, fırınlanmış halide süper oluyor mantının her türlüsünü yerim. Gerçekten olsada yesek....

      Sil
  2. her gün yesem bımam o kadar severim nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende bayılıyorum mantıya oofff akşam yiyeceğiz inşallah..

      Sil
  3. mantıya bayılırım elinize sağlık

    YanıtlaSil