28 Mart 2014 Cuma

Kuş Çarpması

       Her yıl yaklaşık 22 bin ile 27 bin kuş, savaş uçaklarıyla çarpışıyor. Bilumum hava kuvvetleri, toplamda 700-800 milyon dolarlık zarara uğruyor, ve kuşlarda canlarından oluyor. F-16 motorlarında fır dönen kuş gözleri, ön cama yapışmış kanlı tüy yumakları, ses duvarına saplanıp çatlayan gagalar.... Vietnamlılar, işgalci Amerikan ordusunun alçakta seyreden F-111 gözetme uçaklarını, toplarla canlı tavuk fırlatarak düşürürlermiş. Bugün ise tayyarelerin güvenlik testlerinde ölü tavuklar kullanılıyor. Yukarı bakıyorum. Boş: Kuşlar göğü terk etmiş. Onlarda bizim gibi canlarını kurtarmak için kafeslere sığınmış olmalılar.....




.

14 Mart 2014 Cuma

Yağmur Sonrası Sarah Jio

Sarah Jio'un okuduğum üçüncü kitabı kitapları sanki hep bir birine benziyor gibi, ama çok akıcı bir dili var kitabı elime aldığımda bir iki gün içerisinde bitiriyorum. Hatta Böğürtlen Kışı kitabını bir günde okudum. Beni en etkileyen kitabı Böğürtlen Kışı oldu. Yağmur Sonrası'na da haksızlık etmeyeyim, ikinci Dünya Savaşında geçen ve günümüze kadar gelen güzel okunulası bir aşk hikayesi.

10 Mart 2014 Pazartesi

Umut Parkı Jane Austen


Kitap yıllardır bende ama neden bu güne kadar okumadım bilemiyorum. Bazen elimin altında neler varmış diyorum....  Kitapta Fanny adlı bir kızın evlatlık olarak girdiği evde kendini nasıl geliştirdiği anlatılıyor. Kitap sade ve akıcı bir dille yazılmış anlaşılır ben okumaktan zevk aldım. Okunulası bir kitap. Zaten yazar süper, genç yaşta ölmeseymiş kimbilir daha neler yazarmış...

5 Mart 2014 Çarşamba

Tahta Çerezlik Boyama

Herkese Merhaba...

Bu boyama işine insan merak saldı mı eline ne geçse boyamak istiyor. Evde ne var yok boyamak istiyorum. En son kullanmaktan eskimiş olan tahta çerezlikleri buldum boyayacak gerçi düz beyaz oldu üzerine sizce peçete dekupaj yapsam nasıl olur diye düşünüyorum sizce nasıl olur?
                                                                                                                       Sevgiler.....


3 Mart 2014 Pazartesi

Tatlı Rüyalar Alper Canıgüz

Pisiko Absüd Romantik Komedi diyor kitabın kapağında ve gerçekten öyle. Zekice kurgulanmış, saçma ama bir o kadar akıcı dilli, harika bir kitap. "Zeki Müren'in Zeki Müren olduğu filmlerde canlandırdığı karakterlerin gerçek Zeki Müren'le ilgisi ne kadarsa, bu kitapta sözü edilen kişi ve olayların gerçekle ilgisi o kadardır.